Rabo Dikke Banden Race

 

Wil jij racen in een echte wedstrijd zoals de wielrenners op TV? Tijdens de Rabo Dikke Banden Race hebben we je graag aan de start!

 

dikke banden race 2

De Rabo Dikke Banden Race is voor jongens en meisjes van 7 tot 12 jaar die geen wielerlicentie bij de KNWU hebben. Want dan ben je te goed getraind. Er wordt gereden in verschillende leeftijdsgroepen, zodat je tegen kinderen van je eigen leeftijd fietst. Bij voldoende aantal deelnemers rijden de jongens tegen de jongens en de meisjes tegen de meisjes.

De Rabo Dikke Banden Race wordt georganiseerd in samenwerking met Rabobank Regio Schiphol. De race voldoet aan de eisen van de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU). Alles wordt dan ook perfect geregeld. Zo wordt het parkoers afgezet en is het dragen van een wielerhelm verplicht. Mocht je die niet hebben dan zijn die gratis bij de organisatie te leen. Jeugdtrainers en begeleiders van de wielervereniging zorgen ervoor dat alles goed verloopt.
 
En mocht er toch een ongelukje gebeuren, dan staat er een EHBO-ploeg paraat.
Deelnemers aan de Dikke Banden Race stemmen in met het gebruik van foto’s en videomateriaal die tijdens hun deelname zijn gemaakt door Rabobank en KNWU.
 
Winnaars mogen naar de FinaleDag, waarbij renners van het Rabobank Liv Giant Team of het Rabobank Development Team aanwezig zijn. Meedoen? Dat kan! Maar let op, je hebt toestemming nodig van een ouder of verzorger.
 
De inschrijvingen zullen in 2014 open gaan.
 
 

Informatie voor Ouders

 
De wedstrijden zijn bedoeld voor jongens en meisjes in de categorieën 1, 2 en 3, verdeeld per geboortejaar. De jongens en meisjes die een wedstrijdlicentie hebben bij de KNWU mogen niet meedoen. Het doel is namelijk om kinderen zonder wielerlicentie te enthousiasmeren om ook te gaan wielrennen. En uiteindelijk lid te worden van de KNWU.
Een Rabo Dikke Banden Race wordt gereden in drie leeftijdscategorieën waarbij het geboortejaar
bepalend is.

    • Categorie 1: meisjes en jongens geboren in 2005-2006
    • Categorie 2: meisjes en jongens geboren in 2003-2004
    • Categorie 3: meisjes en jongens geboren in 2001-2002

Afhankelijk van het aantal aanmeldingen bepalen we of de categorieën gezamenlijk of apart starten.

De Rabo Dikke Banden Race is een ‘officiële’ fietswedstrijd voor kinderen die niet in het bezit zijn van een wielrennerslicentie van de KNWU (Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie). De wedstrijden staan onder toezicht van de KNWU.
Jeugdrenners die een KNWU licentie hebben mogen niet meedoen, die zijn ‘te goed’. 
De deelnemers rijden op eigen fietsen: gewone fietsen, mountainbikes of city bikes met een minimale banddikte van 28mm. Fietsen met versnellingen zijn toegestaan. Racefietsen en raceframes zijn echter niet toegestaan.
Een organisatie bepaalt zelf de duur en de lengte c.q. het aantal ronden van de wedstrijd per leeftijdscategorie.
Advies: categorie 1 maximaal 10 minuten, categorie 2 en 3 maximaal 15 minuten. 
Het is belangrijk dat de jongens en meisjes verzekerd zijn. Daarvoor is een collectieve verzekering afgesloten.
Schade aan de fietsen is niet mee verzekerd, alleen blijvende invaliditeit en overlijden. Ook is er een collectieve aansprakelijkheidsverzekering afgesloten. De kosten neemt de KNWU voor haar rekening.